Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

H συνέντευξη του Δημήτρη Τσιανάκα,διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας "Real music" στην Νικολέτα Κουλέτσιου (Photo)

Συνέντευξη: Νικολέτα Κουλέτσιου.

Το larissorama βρέθηκε στα γραφεία της δισκογραφικής εταιρίας Real Music, με τον κ. Δημήτρη Τσιανάκα ιδιοκτήτη της εταιρίας και του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης Caramela live, παρουσία και του συνιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνου Τσιανάκα και των υπόλοιπων στελεχών της εταιρίας,επικεντρωθήκαμε σε θέματα που αφορούν τόσο τα κέντρα διασκέδασης και την κρίση όσο και για την δισκογραφία.

Κύριε Τσιανάκα ομολογουμένως η Real Music έχει μπει πολύ δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της χώρας,πού οφείλετε αυτή η επιτυχία; 

Μετά την επανίδρυση της εταιρίας μας και μετά από συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε να στελεχώσουμε την εταιρία μας με άξιους ανθρώπους του χώρου, προσφέροντας συμφέρουσες παροχές στους καλλιτέχνες και με σταθερά βήματα τους εξασφαλίζουμε την μετέπειτα πορεία τους στην μουσική βιομηχανία.
 Το κόστος για την παραγωγή μιας δισκογραφικής δουλειάς έχει πέσει πάρα πολύ αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης που περνά η χώρα μας και εμείς καλύπτουμε τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε καλλιτέχνη με συμφέρουσες προτάσεις . Παράλληλα επεκτείναμε τη συνεργασία μας με κορυφαίους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα αλλά και με site μεγάλης επισκεψιμότητας δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες μας να προβληθούν καλύτερα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Γενικό Διευθυντή του γραφείου των Αθηνών κύριο Απόστολο Βούλγαρη που η συμβολή του είναι καθοριστική στην επιτυχία και στην ανάπτυξη της εταιρίας μας. 

Δισκογραφική εταιρία με έδρα την Λάρισα.Πολύ προχωρημένο και πρωτότυπο δεν είναι μία εταιρία σε επαρχιακή πόλη να ανταγωνίζεται τις παραδοσιακά μεγάλες εταιρίες των Αθηνών; 
Τολμήσαμε διότι πιστέψαμε στο πλάνο μας.Παρατηρώντας την γενικότερη κρίση στην δισκογραφία και την έλλειψη δισκογραφικής εταιρίας στην κεντρική και Βόρειο Ελλάδα θεωρήσαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε σπουδαία πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα. Έχουν μπερδευτεί λίγο τα πράγματα στην δισκογραφία,αν ρίξετε μία ματιά και μιλάω για τους γνώστες του αντικειμένου παντού δηλώνονται label τα οποία όμως δεν έχουν την δυνατότητα που έχει μία νόμιμη δισκογραφική εταιρία.
Το μόνο εύκολο είναι κάποιος παραγωγός να ανοίξει ένα label και να πουλήσει την μουσική του ψηφιακά. Οι δυνατότητες όμως των δισκογραφικών εταιριών είναι άλλες και ειδικά εάν έχουν την νόμιμη άδεια παραγωγής, εκτέλεσης, διανομής αλλά και διοργάνωσης κάθε είδους εκδήλωσης ή συναυλίας με όλα τα νόμιμα παραστατικά! 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; 
Η Εταιρία μας συνεχώς αναπτύσσετε με νέες συνεργασίες και νέους καλλιτέχνες επωνύμους και μη. Ήδη έχουμε επεκτείνει τη συνεργασία μας και με ραδιόφωνα και ΜΜΕ του εξωτερικού και γι αυτό άλλωστε και πολλοί καλλιτέχνες της ομογένειας ζητούν συνεργασία. Παράλληλα θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καλά τραγούδια στην αγορά και με μεθοδικές κινήσεις να γίνουμε μία από τις μεγάλες δυνάμεις στην δισκογραφία. 

Κεφάλαιο Caramela live. Ψηφισμένα το καλύτερο μαγαζί  στην Λάρισα?
Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, αυτό το κρίνει ο κόσμος. Μας τιμά ιδιαίτερα αυτό το γεγονός αλλά μας γεμίζει και ευθύνες να γινόμαστε όλο και καλύτεροι! 


Πού οφείλετε αυτή η επιτυχία; Τι το διαφορετικό έχει από τα άλλα μαγαζιά; 
Όλα έχουν την συμβολή τους.Από το προσεγμένο σέρβις έως και φυσικά το πρόγραμμα και το καλλιτεχνικό προσωπικό. Σπουδαίο φυσικά ρόλο παίζει και η γενική ανακαίνιση που κάναμε στον χώρο. Προσπαθούμε πάντα να δώσουμε την δυνατότητα και να περάσουμε το μήνυμα ότι πλέον η διασκέδαση στα μπουζούκια δεν είναι ακριβή και δεν είναι μόνο για τους έχοντες.
Χαμηλώσαμε τις τιμές αρκετά ενώ παράλληλα κρατήσαμε υψηλά τα επίπεδα της διασκέδασης και του προγράμματος. Άλλωστε είμαστε το μοναδικό κέντρο διασκέδασης όχι μόνο στην Λάρισα αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλία που πάντα στο δυναμικό μας έχουμε κορυφαία ονόματα του χώρου. 

Πείτε μας δυο λόγια για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται αυτή την περίοδο στο μαγαζί.
Μαζί μας για τρίτη χρονιά είναι ο διαχρονικός διασκεδαστής Γιάννης Βασιλείου που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Λάρισας και των γύρω περιοχών. Μαζί του είναι ορισμένα από τα καλύτερα ονόματα της πόλης όπως η Μαρία Μπέλλου, ο Μάκης Καψάλης, ο Λάμπρος Τζούμας, η Μάιρα Ιατρού, η Ιζαμπέλα Παυλίδου, η Δέσποινα Δελή και η Simona Julia. 

Πόσο υγιείς είναι ο ανταγωνισμός στον χώρο σας; 
Ωχ! εδώ είναι μία ερώτηση που θα στενοχωρήσω πολλούς.Δυστυχώς ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος και πολύ μάλιστα! Η ευθύνη βέβαια δεν είναι των επιχειρηματιών οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, ούτε των καλλιτεχνών που κάνουν live σε κάθε είδους χώρο, μπαρ, καφετέρια,ταβέρνα κτλ για να πάρουν ένα μεροκάματο, αλλά η εύθυνη όλη βαραίνει το κράτος με την υπερφορολόγηση των κέντρων διασκέδασης με το εξωφρενικό 5% επι του τζίρου,και όχι επί των κερδών, αλλά και της γενικότερης νομοθεσίας και αντιμετώπισης των Νυχτερινών Κέντρων.

Κύριε Τσιανάκα παράλληλα με τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες είναι γνωστό ότι ασχολείστε με την σύνθεση και τον στίχο.
Ναι πράγματι,είναι ένα χόμπι που το ξεκίνησα από πολύ μικρός.Είμαι μέλος της ΑΕΠΙ πάνω από 15 χρόνια,μ'αρέσει η μουσική, αγαπώ το τραγούδι, αγαπώ γενικότερα την δουλειά μου

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε; 
Είναι πολλοί, φοβάμαι μην ξεχάσω κανέναν.Οι αγαπημένοι μου πάντως είναι ο μοναδικός Γιάννης Πάριος, ο Σταμάτης Γονίδης, ο φίλος μου Γιώργος Αλκαίος, η Νατάσα Θεοδωρίδου και άλλοι πολλοί.
Βέβαια μία από τις επιθυμίες μου ήδη πραγματοποιήθηκε αφού ως γνωστόν εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζομαι με τον Γιάννη Βασιλείου

Κύριε Τσιανάκα σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητές σας.
Και εγώ σε ευχαριστώ και σου εύχομαι τα καλύτερα!


Φωτογραφείες: Κωνσταντίνος Μπατζιόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.pssiit.blogspot.com

www.pssiit.blogspot.com