Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Οοκληρώθηκε η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά. VIDEO ΚΑΙ FOTOS


Σε αδιέξοδο - όπως αναμενόταν -κατέληξε η πρώτη 4ωρη διαβούλευση εργοδοτών- ΓΣΕΕ , στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ με στόχο τη σύναψη μίνιμουμ συμφωνίας για τους μισθούς προς όφελος της ανταγωνιστικότητας η οποία όπως έχουν διαμηνύσει οι
διανειστές θα μετρουσε θετικά εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης. 


Μοναδικό σημείο σύγκλισης εργοδοτών και εργαζομένων παρέμεινε η μείωση του μη μισθολογικού κόστους .Οι κονωνικοι φορείς συμφώνησαν να διατηρηθεί ο κατώτατος και ο 13ος και 14ος μισθός ενώ οι εργοδότες εμφανίστηκαν τριχοτομημένοι στις προτάσεις τους .






Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος επενέλαβε τη θέση του ότι δε συζητά οτιδήποτε θίγει την εθνική σύμβαση και ούτε συζητά από σήμερα για πάγωμα των μισθών που θα συμφωνηθούν το 2013 όταν λήξει η σύμβαση. Ο κ Παναγόπουλος προειδοποίησε " να μη διανοηθούν οι βουλευτές να δεχθούν νομοθετική παρέμβαση για πάγωμα μισθών "




Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι σέβεται το δίχτυ
ασφαλείας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και πρότεινε :
·
"Να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ χωρίς μειώσεις αλλά ούτε και αυξήσεις μέχρι τη λήξη της τον Δεκέμβριο του 2012.
·
Να αναθεωρήσουμε τις αυτόματες αυξήσεις που προβλέπονται στην ΕΓΣΣΕ και στις κλαδικές (τριετίες, λοιπά αυτόματα επιδόματα).

Διαβάστε εδώ άλλο σχετικό ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος πρότεινε:
Α) Διατήρηση 13ου
- 14ου μισθού
Β) Διατήρηση του κατώτατου μισθού (751
€ μεικτά) όπως προβλέπει η ΕΓΣΣΕ
Γ) Πάγωμα κάθε μισθολογικής μεταβολής για 2 έτη.

Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι το πάγωμα των μισθών για μια τριετία και μέχρι την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου θα σώσει τον κατώτερο, τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ η μείωση του μη μισθολογικού κόστους θα περιορίσει αρκετά την πίεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης πρότεινε επίσης να υιοθετηθεί ένα " κοινωνικό πρωτόκολλο"
που θα συμπεριληφθεί στη νέα δανειακή σύμβαση και θα περιλαμβάνει το πάγωμα των μισθών, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και μια «ρήτρα προστασίας» των επιδομάτων εορτών και αδείας. "
Οι κοινωνικοί εταίροι θα συναντηθούν άμεσα ( ίσως και μεσα στην εβδομάδα) να καταθέσουν προτάσεις για τη μείωση των εισφορών τις οποίες θα επεξεργαστούν τα επιτελεία τους . 
                                        ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 
                       
                                         
                           
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.pssiit.blogspot.com

www.pssiit.blogspot.com